Nogal Irritant - And the winner is... - Renée O

Nogal Irritant

opiniërend en eigenwijs


Nogal Irritant:
opiniërend en eigenwijs

Ideeën, standpunten, gedachten en emoties over maatschappelijke en persoonlijke kwesties, klein of groot, relevant of irrelevant, die de verbazing, zo niet de irritatie hebben opgewekt. Serieus maar niet zonder knipoog...

Blogs ook terug te vinden op
Aicha Qandisha
JOOP: jouw online opiniepagina
Frontaal Naakt
My Favourite Shoes
Republiek Allochtonië
Het Nederlands Leder- en Schoenenmuseum
Renée's Fanfiction
DenHaagDirect

Blogger:

Renée Olsthoorn
(1952, vertaalster Frans en Engels)

website: Aramis TranslationsPhotobucket

Gastbloggers:
Anne
Simone Olsthoorn
Rebecca van Putten
Dappere Dodo
Anoeska van Essen
Ben Zoutendijk
Frans Olsthoorn
Rena Breed
Inge Specht
Tommy

Shasja Dekker
Claudia Christern
Tasio Ferrand
Luisa Samora

Nogal Irritant

Recent comments

 • March 14, 2012 9:27 am

  And the winner is… - Renée O

  Helemaal niet irritant om de website op zo’n groot scherm te zien…


  Correction: the winners are: Nogal Irritant met Als een uit het nest gevallen vogeltje en In Malaga met Ooievaars grijpen de macht.

  Twee winnaars dus die hun respectieve blogs ‘blogparel 2011, categorie nieuwkomers’ mogen noemen.

  Gisteravond, tijdens het super gezellige blogbal 2012, zijn de awards uitgereikt door jurylid en redacteur van de site Amsterdam Centraal, Arnoud de Jong.

  Aangezien hij de kritiek op de winnende blogs niet onder stoelen of banken stak, had ik graag willen reageren. Helaas waren er geen speeches van de winnaars ingepland (misschien een idee voor volgend jaar?). Ik kreeg namelijk stellig de indruk dat mijn stuk heel anders was geïnterpreteerd dan ik het heb bedoeld, namelijk: aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk - zonder sentimentaliteit maar wel met gevoel, het gaat immers over mijn moeder - in kort bestek een aantal ethische vragen over ouderdom en sterven opwerpen, met name over de zin of onzin van zware medische ingrepen op hoge leeftijd. Uitdrukkelijk geen retorische vragen, zoals het jurylid vermeldde, want dat zou impliceren dat ik de antwoorden erop weet, en die weet ik nu juist niet.

  Zo zie je maar weer, als je schrijft, moet je je zoveel mogelijk proberen te verplaatsen in de lezer om je boodschap adequaat over te brengen.

  Hoe dan ook, ik ben blij met deze erkenning van mijn gedachteflarden - enige literaire of journalistieke pretentie heb ik beslist niet - die ik zo goed mogelijk onder woorden zal blijven brengen om ze vervolgens sans gêne de ether in te werpen. 

  Naast het spannende aspect van de award, vond ik het geweldig om een aantal sympathieke mensen die ik via Facebook en Twitter heb leren kennen in werkelijkheid de hand te hebben geschud en/of een paar klapzoenen op de wang te hebben gedrukt.

  Het was een heerlijk avondje, en langs deze weg bedank ik mijn lieve dochter en medeblogger Simone voor het feit dat zij mij voor de award heeft voorgedragen, de initiatiefnemer van de blogparel, Peter, de jury, en - last but not least - gastblogger van Nogal Irritant Rebecca van Putten, een van de stuwende krachten achter het feest.

  Rebecca en Renée met de voetjes van de vloer

  Ten slotte feliciteer ik Fatima heel hartelijk met haar verdiende eerste prijs in de categorie hoofd-stukken met Drie ei is een paasei. Proficiat, Fatima!

  Renée

  [foto’s: Mark Neurdenburg]